Πάγκοι Εργαστηρίου

Κατασκευασμένοι και ελεγμένοι με σκοπό να καλύψουν στο μέγιστο όλες τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου εργαστηρίου. 

Κάθε εργαστηριακός πάγκος, πλευρικός ή κεντρικός, αποτελείται από ένα πλήθος τυποποιημένων εξαρτημάτων. Μέσω των εξαρτημάτων αυτών, δημιουργείται απόλυτη ευκολία και ευελιξία στην όποια μελλοντική τροποποίηση, είτε αυτό σημαίνει μεταφορά, είτε μορφοποίηση της υπάρχουσας δομής. Η άψογη συναρμογή εναλλακτικότητας και τυποποιημένου σχεδιασμού, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα εργαστηριακών επίπλων πιστοποιημένο κατά τα παγκόσμια πρότυπα και ελάχιστη μηχανική αντοχή βάρους 200kg/m².

Ομογενοποιημένη ηλεκτροστατική βαφή, υψηλής ποιότητας και χημικών αντοχών, με απόλυτη συναρμογή, προσδίδει στο σύνολο, τη μακροχρόνια αντοχή που αναζητά κάθε εργαστήριο. Ο σχεδιασμός των εργαστηριακών πάγκων και η κατασκευή τους, γίνεται με τρόπο που διευκολύνει τη διατήρηση υψηλού επιπέδου καθαριότητας του χώρου καθώς και τη μεγιστοποίηση λειτουργικότητας της θέσης εργασίας για τον ερευνητή.

ΠΛΑΙΣΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Μεταλλικό πλαίσιο, συνδεδεμένο με κοιλοδοκούς σιδήρου και πιστοποιημένο σύστημα ασφαλούς σύνδεσης τους, σε δύο μορφές για να καλύπτει όλο το φάσμα των εργαστηριακών κλάδων. Το πλαίσιο μπορεί να είναι σταθερό αυτόνομο, αναρτημένο επίτοιχα ή τροχήλατο σε ατραυματικές ρόδες με φρένα ασφαλείας, στην περίπτωση που η χρήση του είναι πολλαπλή και σε διαφορετικά σημεία μέσα στο εργαστήριο.

A - FRAME

  • Πιστοποιημένη αντοχή βάρους έως 300kg/m²
  • Απόλυτη σταθερότητα
  • Πέλματα ευθυγράμμισης με δυνατότητα διόρθωσης ±15°
  • Αυτόνομη μονάδα
  • Γραμμικός σχεδιασμός – Καθαριότητα χώρου

C - FRAME

  • Πιστοποιημένο για αντοχή βάρους έως 250kg/m²
  • Μεγιστοποίηση χώρου θέσης εργασίας
  • Πέλματα ευθυγράμμισης με δυνατότητα διόρθωσης ±15°
  • Μεγιστοποίηση διαφάνειας χώρου 

ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Οι τύποι των επιφανειών διαφοροποιούνται όσο και οι απαιτήσεις του σύγχρονου εργαστηρίου.
Η δραστηριότητα κάθε εργαστηριακού χώρου καθορίζει την πραγματική και απαιτούμενη προδιαγραφή, αλλά και τις αντοχές της επιφάνειας.
Αρχικά κατανοούμε την ανάγκη του χώρου και μέσα από έξι (6) διαφορετικές επιφάνειες, προτείνουμε τη βέλτιστη λύση που θα καλύψει κάθε σημείο του εργαστηριακού χώρου και τις διεργασίες που εκτελούνται σε αυτόν.

Συμπαγές HPL (Solid Grade High Pressure Laminate) χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε wet labs, εργαστήρια ήπιας και μεσαίας χρήσης.

Ανθυγρό, συμπαγές υλικό

Πιστοποιημένα αντιμικροβιακή επιφάνεια και VOC Free

Λεία επιφάνεια, ματ, χωρίς γυαλάδες με αντοχή έως τους 180°C

Δεν χαράσσεται και αποστειρώνεται εύκολα

Ιδανική επιφάνεια για χρήση σε: Φαρμακευτικές Εταιρείες, Εργαστήρια Καλλυντικών, Ερευνητικά Κέντρα, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Νοσοκομεία και Υγειονομικούς χώρους.

Η εποξική ρητίνη Durcon χρησιμοποιείται σε εργαστήρια με υψηλές απαιτήσεις για ανθεκτικότητα της επιφάνειας.

Μεγάλη μηχανική αντοχή σε βάρος

Μεγάλη χημική αντοχή σε πυκνά οξέα

Μεγάλο μήκος μονοκόμματης επιφάνειας χωρίς την ύπαρξη αρμών

Ιδανική επιφάνεια για χρήση σε: Χημικά Εργαστήρια, Εταιρείες Ενέργειας, Πετρελαϊκές Εταιρείες, Φαρμακευτικές Εταιρείες, Εργαστήρια Καλλυντικών, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η κεραμική μονολιθική επιφάνεια Stoneware είναι ιδανική επιλογή για εργαστήρια όπου χρησιμοποιούνται επιθετικά χημικά ή υπάρχουν ακραίες ανάγκες σε αντοχή.

Μεγάλη χημική αντοχή σε πυκνά οξέα και διαλύτες.

Μεγάλη μηχανική αντοχή

Υψηλή αντοχή σε θερμοκρασίες (έως 780°C)

Ιδανική επιφάνεια για χρήση σε: Χημικά Εργαστήρια, Εταιρείες Ενέργειας, Πετρελαϊκές Εταιρείες, Φαρμακευτικές Εταιρείες, Εργαστήρια Καλλυντικών, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ανοξείδωτη επιφάνεια δύο τύπων AISI 304 ή AISI 316 ανθεκτική στη διάβρωση. Πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες επιφάνειες στο χώρο του εργαστηρίου κυρίως λόγω της χρήσης της σε νεροχύτες.

Επιφάνεια χωρίς ενώσεις

Καθαρίζεται και αποστειρώνεται εύκολα

Απόλυτα ανθεκτική στην ακτινοβολία UV

Μεγάλη χημική αντοχή σε διαλύτες

Ανθεκτική σε υψηλές θερμοκρασίες

Ιδανική επιφάνεια για χρήση σε: Εργαστήρια Grade BSL 3 – 4, Πυρηνικά Εργαστήρια, Εργαστήρια Βιολογίας, Εργαστήρια Ελέγχου Τροφίμων ή/και Ποτών

Το μεθακρυλικό πολυμερές Corian® είναι μια επιφάνεια που χρησιμοποιείται κυρίως σε μικροβιολογικά και αιματολογικά εργαστήρια.

Επίπεδη, συνεχόμενη επιφάνεια, χωρίς ενδιάμεσους αρμούς

Χαμηλή αντοχή σε χημικά

Καθαρίζεται και αποστειρώνεται εύκολα

Πιστοποιημένα VOC Free

Ιδανική επιφάνεια για χρήση σε: Χώρους Υγειονομικού ενδιαφέροντος, Χειρουργεία, Χώρους που απαιτείται υψηλή καθαριότητα, Αιματολογικά Εργαστήρια, Νοσοκομεία, Διαγνωστικά Κέντρα.

Το πολυπροπυλένιο, παρέχει ίσως την πιο αξιόπιστη λύση για εργαστήρια ραδιοϊσότοπων και πυρηνικής έρευνας.

Ελαφρύ, με μεγάλη χημική αντοχή σε οξέα και διαλύτες

Μεγάλο μήκος μονοκόμματης επιφάνειας, χωρίς ενδιάμεσους αρμούς

Ανακυκλώσιμο, με αντοχή στην θερμότητα

Εύκολο στην αντικατάσταση

Ιδανική επιφάνεια για χρήση σε: Πυρηνική Ιατρική, Εργαστήρια Πυρηνικής Έρευνας, Χημικά Εργαστήρια, Εργαστήρια Ενέργειας, Πετρελαϊκές Εταιρείες.