Ειδικά Έπιπλα

Εξειδικευμένες προτάσεις με ειδικά εργαστηριακά έπιπλα για την κάλυψη συγκεκριμένων απαιτήσεων ανάλογα με το χώρο.

 Τραπέζια έδρασης ζυγών υψηλών μετρήσεων ή μικροσκοπίων, με απόλυτη σταθεροποίηση, χωρίς μετάδοση δονήσεων από το δάπεδο στο σημείο εφαρμογής της μέτρησης. Τροχήλατοι και ημί-τροχήλατοι πάγκοι εργαστηρίου για τη μέγιστη ευελιξία του χώρου, χωρίς να αλλάζει η μηχανική αντοχή βάρους του πάγκου. 

Οι απαιτήσεις είναι αμέτρητες, όπως και οι πιθανοί συνδυασμοί των λύσεων που σας προτείνουμε.

ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣ

 • Πιστοποιημένo πλαίσιο για αντοχή 350kg/m²
 • Τέσσερις ρόδες εργαστηρίου
 • Αντοχή 150kg / ρόδα
 • Μέγιστη σταθερότητα
 • Αυτονομία μονάδας ως stand alone σημείο στο εργαστήριο

ΤΡΑΠΕΖΙ ΖΥΓΟΥ

 • Ανεξάρτητη επιφάνεια έδρασης ζυγού 400x400mm τεσσάρων (4) και πέντε (5) δεκαδικών ψηφίων
 • Αντικραδασμικό σύστημα στήριξης περιμετρικού τραπεζιού
 • Αντικραδασμικό σύστημα στήριξης επιφάνειας έδρασης του ζυγού
 • Πέλματα ρύθμισης ευθυγράμμισης κατά ±15°

ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ

Η πρόσβαση σε παροχή νερού είναι απαραίτητη σε κάθε εργαστήριο και πολλές φορές εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Η χωροθέτηση των νεροχυτών, η διάταξη, το μέγεθος και ο αριθμός τους, καθορίζονται από τη χρήση, τον αναλυτικό εξοπλισμό, τη ροή εργασίας και την ομαλή μετακίνηση εντός του εργαστηριακού χώρου.

Το υλικό διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες και την επιλεγμένη επιφάνεια εργασίας. Οι κρουνοί που χρησιμοποιούνται είναι ειδικοί για εργαστηριακή χρήση, κατασκευασμένοι και πιστοποιημένοι για τη χρήση τους ανάλογα με το περιβάλλον που τοποθετούνται. 

Παρέχεται, επιπλέον, η δυνατότητα τεχνολογίας PLV, ενός αντιμικροβιακού συστήματος για τον καθαρισμό του νερού στο στόμιο της βρύσης. Επίσης, υπάρχει η επιλογή παροχής συμπληρωματικών ειδών για την οργάνωση και διατήρηση του νεροχύτη στη βέλτιστη και ασφαλή λειτουργία του.

ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ

Οι βραχίονες τοπικής απαγωγής, αποτελούν την απόλυτη πρόταση για την κάλυψη των σημειακών διεργασιών σε ένα εργαστήριο. Βασισμένοι στη σύγχρονη τεχνολογία, σχεδιασμένοι για τη σημειακή απορρόφηση χημικών βοηθούν τον ερευνητή του εργαστηρίου να αισθάνεται και να είναι απόλυτα ασφαλής στην καθημερινότητα του.

Η επιλογή του κατάλληλου βραχίονα τοπικής απαγωγής, γίνεται με τη συνέργεια του ερευνητικού προσωπικού, ώστε να δοθούν οι ανάγκες, οι προδιαγραφές και οι συγκεκριμένες διεργασίες που λαμβάνουν τόπο στο εργαστήριο.

Σε κάθε περίπτωση, ένας βραχίονας τοπικής απαγωγής προσφέρει μια δυνητικά αυξημένη εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους, καθώς η απαγωγική ικανότητα του είναι κατά 80% χαμηλότερη από την ανάγκη μιας απαγωγού εστίας.

Προσφέρει χαμηλό θόρυβο, υπό των 59dB, το οποίο διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του χώρου.

ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Στον απαραίτητο εξοπλισμό ενός σύγχρονου εργαστηρίου περιλαμβάνονται και τα καθίσματα. Ανατομικά σκαμπώ, καθίσματα και καρέκλες εργαστηρίου, ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για χώρους υψηλών απαιτήσεων και αντοχών.

Εργονομικός και ανατομικός σχεδιασμός ώστε η πλάτη του καθίσματος να ακολουθεί το κινήσεις του χρήστη και να παρέχει τη βέλτιστη υποστήριξη για το σώμα σε οποιαδήποτε θέση. Άνετο κάθισμα, με πληθώρα επιλογών όσων αφορά το υλικό της θέσης, κατάλληλο για κάθε τύπο χημικού εργαστήριο. 

Ατραυματικές ρόδες με τεχνολογία stop+go που φρενάρουν στην ύπαρξη κατ’ ελάχιστο δέκα (10kg) κιλών. Πυράντοχα και ιδιαίτερα ανθεκτικά σε χημικά, αίμα, ούρα και καθαριστικά υγρά. Αντιμικροβιακά, που αποστειρώνονται και καθαρίζονται εύκολα, κατάλληλα ακόμη και για χρήση σε καθαρούς χώρους.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας είναι απαραίτητη  για την εταιρεία μας και αποτελεί προτεραιότητα υψίστης σημασίας για το χώρο. Συνεισφέρουμε τόσο στην ασφάλεια του εργαστηριακού χώρου ως σύνολο, όσο και στην ειδική ασφάλεια των ερευνητών, προσφέροντας αίσθημα σιγουριάς στους ερευνητές, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

Ακολουθούμε πιστά τους κανόνες της οδηγίας ANSI Z358-2004 και τοποθετούμε τα σημεία πλύσεως εκτάκτου ανάγκης ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην περίπτωση που χρειαστεί. Τα σημεία εγκατάστασης επιλέγονται με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

 • Να μην υπάρχει σημείο του εργαστηρίου που να απέχει πάνω από 10” από αυτά (ANSI Z358.1-2004).
 • Να μην υπάρχει σημείο του εργαστηρίου που να απέχει πάνω από 20 μέτρα από αυτά (ANSI Z358.3-2004).
 • Σε περίπτωση που υπάρχει στο χώρο ενδιάμεση πόρτα, θα πρέπει να μην έχει κλειδαριά και η φορά της να ανοίγει προς την κατεύθυνση του σημείου καταιονιστήρα εκτάκτου ανάγκης.